„Játssz az életért” – brazil egyházi kezdeményezés az emberkereskedelem ellen

„Játssz az életért” – brazil egyházi kezdeményezés az emberkereskedelem ellen

A fenti elnevezéssel indítottak kampányt brazil szerzetesnők a riói Olimpia idejére, hogy felhívják a figyelmet az emberkereskedelem és a szexuális visszaélések elleni fellépés fontosságára.

Két évvel ezelőtt a labdarúgó világbajnokság alkalmából a brazil szerzetesnők által elindított kezdeményezés jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy 42%-kal több feljelentés érkezett a gyermekek és serdülők szexuális kihasználása és az emberkereskedelem eseteit érintően. A riói Olimpia megnyitásával egyidőben a brazil szerzetesnők hálózata által indított kampány az emberkereskedelem ellen, a „Játssz az életért” is újra elindult. A 2014-es szlogen ugyanaz, amellyel a nagy méretű rendezvényeket egyre inkább kísérő jelenségre szeretnék felhívni a  figyelmet.

A „Talitha Kum”, az emberkereskedelem elleni egyházi szervezetek nemzetközi hálózata és a rendi elöljárók nemzetközi egyesülete által támogatott kampány célja, hogy informálja az állampolgárokat, a sajtót, az utazási irodákat, és felkeltse a felelősségérzetüket egy olyan jelenség iránt, amely megelőzhető és amely ellen küzdeni lehet. „A cél, hogy a 2016-os riói Olimpia olyan hely legyen, amely elősegíti a tudatos állampolgárságot, az élet védelmét és elítéli az emberkereskedelmet, a visszaélések minden formáját és az emberi jogok megsértését, a lakosság kezébe adva olyan eszközöket, amelyekkel reagálhat és elítélheti az élet áruvá tételét és banalizálását” – nyilatkozta Alves de Oliveira nővér, a kezdeményezés koordinátora. „Állásfoglalásra van szükség a halál erőivel szemben és meg kell erősíteni elkötelezettségünket az élet érdekében, különösen is olyan személyekért, akiknek jogait megsértik és a mai rabszolgaság áldozataivá válnak.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: REUTERS