Katolikus nőgyógyászok és szakemberek találkozója

Katolikus nőgyógyászok és szakemberek találkozója

2015. február 28-án Besztercebányán, az egyházmegyei családközpont helyiségeiben valósult meg a ginekológus orvosok munkaértekezlete Mons. Milan Lach eperjesi segédpüspök, a Teológiai Bizottság bioetikai kérdésekért felelős albizottságának és a Szlovák Püspöki Konferencia egészségügyi pasztorációért felelős tanácsának elnöke, illetve Mons. Milan Chautur, a családért felelős tanács elnökének jelenlétében. A találkozó résztvevői nőgyógyászok, a természetes fogamzásszabályozási módok képviselői és lektorai, keresztényorientált szakemberek voltak, akik keresztény erkölcsi elveket kívánnak követni hivatásuk teljesítésében.

A találkozó célja a kölcsönös véleménycsere, a lelki támogatás és azon lehetőségek feltárása volt, miként lehet segíteni a keresztény házaspároknak szándékukban, hogy jó és értékes életet éljenek az Evangélium szellemében, illetve a keresztény jegyespároknak és fiataloknak a boldog házasságra és a felelősségteljes gyermekvállalásra való felkészítésben.

Különös figyelmet kaptak az egyes természetes fogamzásszabályozó módszerek, illetve a meddő párokon való orvosi és lelki segítség lehetőségei. A jelenlévő lelkiatyák kihangsúlyozták, hogy az ehhez hasonló súlyos problémák gyakorlati megoldásainak keresését az Egyház támogatja.

A munkaértekezlet áldásos, konstruktív légkörben zajlott. A résztvevők kijelölték a legfontosabb területeket, melyek a közeljövőben megoldásra várnak. Továbbá megegyeztek, hogy legalább évi két alkalommal szükséges lesz hasonló munkaértekezletekre.

Kép: Internet

Forrás: tkkbs.sk