Katolikus vállalkozók találkoznak Poznanban

Katolikus vállalkozók találkoznak Poznanban

Lengyelországban november 5-én és 6-án tartják a katolikus vállalkozók találkozóját, amelyen Istenről, a családról, a vállalkozásról és a bőkezűségről tanácskoznak. „Isten, család, vállalkozás és bőkezűség” – ez a címe a kétnapos konferenciának, amelynek keretében a részvevők nemcsak annak a lehetőségét vitatják meg, hogy hogyan lehet gyakorlatba ültetni Isten szabályait a szakmai életben, hanem azt is megtárgyalják, hogy e szabályok felhasználásával hogyan lehet anyagi és lelki sikert elérni.

A keresztény vállalkozó és a szolidaritás útja

A Keresztény vállalkozók művei alapítvány és a vállalkozók nemzeti pasztorációja, a „Talent” szervezte a tanácskozást Lengyelország kereszténnyé válásának 1050. évfordulója keretében. Ezzel a kezdeményezéssel is választ kívánnak adni az egyre növekvő igényre, hogy miként lehet keresztény értékek rendszerére épülő vállalkozásokat alapítani. Rafal Ostrowski atya, a szeminárium egyik szervezője a találkozó kapcsán kifejtette, hogy Isten áll az első helyen a keresztény ember életének minden területén. A család, mint állandó hivatás kell, hogy minden szolgálat kötelezettsége előtt álljon. Egy vállalkozás létrehozásakor választani lehet, hogy a fösvénység vagy a szolidaritás útját akarjuk-e járni. A szolidaritás ugyanis az egyetlen, amely megmentheti valóban az embert.

A meghívottak között van Frank Adam Brandenberg, a keresztény vállalatok tőzsdéje (Christliche Kooperationboerse) képviselője és a Dubaiban élő indiai vállalkozó és filantróp Kay Cee Chacko, aki a katolikus világban elkötelezett tevékenységéről ismert.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: AP