Keresztény népirtás a láthatáron
Teszünk e végre valamit keresztény testvéreinkért?

Keresztény népirtás a láthatáron

Szép szóval kifejezve „humanitárius katasztrófa” fenyeget az Szíriát és Irakot magába foglaló mesterséges államalakulat területén. A kalifátus – a Korán tanításának megfelelően – konvertálásra kényszeríti az ősi keresztény vallás híveit. Aki hű marad Krisztushoz, szűkre szabott időt kap arra, hogy elhagyja szülőhelyét; ellenkező esetben meghal. A menekülést választók semmiféle tulajdonukat nem vihetik magukkal. Haladékot csupán azok kapnak, akik pénzzel váltják ki életüket és kereszténységüket – de csak addig, amíg fizetni képesek.
Moszul városában a mecsetek hangosbemondói adták tudtául a rendeletet a lakosságnak. A legtöbb keresztény maradt, mert képtelen volt állni az utazáshoz szükséges költségeket. Akik mégis útnak indultak, és tulajdonukat is menteni szerették volna, kiraboltattak és táborokba zárattak. A moszlimok mindent visznek, amiért mások megdolgoznak. Pénzt, telefont, autót – sőt a jegygyűrűket is.
Az ún. „Iszlám Kalifátus” befejezte a hódítómunka első szakaszát. Most hatalmának megszilárdítására törekszik. Léte mindenki és minden számára tragikus csapás, kivéve a térség szunnitái számára. Ők a távozó keresztények helyére özönlenek be, akiket önkéntesek próbálnak járműre szállítani, és kijuttatni a zónából. Legtöbben a kurdok lakta területek felé veszik az irányt, akik mindig is ellentétben álltak az uralkodó moszlim irányzatokkal és etnikai csoportokkal.
Az iraki Katolikus Egyház vezetői a legrosszabbtól tartanak. Úgy vélik a következő lépés a keresztényekkel szemben a népirtás lesz. Illúzióik nincsenek, hiszen korábban moszlim rendőröket és ellenálló katonákat is tömegsírba lövettek, miközben az egészet filmre vették.
Emberjogi aktivisták elsősorban az Egyesült Államoktól várják a népirtás megakadályozását, hiszen a Nyugat korábban kiállt a boszniai és koszovói moszlimok védelmében. Obama elnök azonban nem mutat hajlandóságot hasonló „kegyre” a helyi keresztények érdekében. Bár a józanul gondolkodó ember nem is várja el, hiszen ő annak a hatalomnak az örököse, mely háborúival véres káoszba taszította a Közel-Keletet, feláldozva saját katonáit is egy homályos és értelmetlen konfliktusban. Jelenleg mintha inkább Oroszország bevonásában lenne érdekeltebb egy újabb nemzetközi válságba…

A catholic.org alapján
Kép: 1zoom.net