Kilencedszer tartanak bencés bált Budapesten

Kilencedszer tartanak bencés bált Budapesten

anuár 31-én kilencedik alkalommal rendezik meg a bencés bált, ezúttal a budai Larus Étterem és Rendezvényközpontban (Budapest XII., Csörsz u. 18.) – tájékoztatott a Pannonhalmi Főapátság.

A pannonhalmi gimnázium öregdiák-szervezete, a Pannonhalmi Bencés Alumni által szervezett bál célja, hogy ünnepi lehetőséget biztosítson a bencés öregdiákok közötti kapcsolat ápolására. Másrészt a szervezők a Pannonhalmi Ösztöndíj Program szociális alapját szeretnék támogatni. Ez az alap teszi lehetővé, hogy azoknak a tehetséges diákoknak se kelljen lemondaniuk a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban való tanulásról, akiknek a családja önerőből ezt nem tudja finanszírozni.

Az immár kilencedik alkalommal megrendezett Bencés Bál rendi fővédnöke Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát, világi fővédnöke Habsburg György, háziasszonya pedig Szabó Borbála író.

A bálon fellép a Pannonhalmi Bencés Gimnázium tanáraiból és diákjaiból álló Improvizációs Műhely, bemutatkozik a Pannonhalmi Ösztöndíj Program, zenél a Veronika and the Boys együttes.

A jegyértékesítés megkezdődött a rendezvény honlapján. A rendezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Kép: Pannonhalmi Főapátság

Forrás: Magyar Kurír