Kőkeszi: pünkösdi bál

Kőkeszi: pünkösdi bál

Pünkösd vigíliáján, május első szombatján ismét Kőkeszibe invitálták az érdeklődőket, hogy a két éve elindított sikeres bál után újra együtt örüljünk, táncoljunk, mulassunk. Hiszen az egyházi év harmadik legnagyobb ünnepe is a vígság, a jókedv ideje!

A falu polgármesterének köszönhetően a helyszín megint a kultúrház volt, méltó keretet adva az egyházi bálnak. A bál főszervezője Nászaly Mária és férje voltak, akik szükségesnek érezték az egyházközségük érdekében az aktív bekapcsolódást és vállalták a szervezési teendőket. Parák József esperes, a bál házigazdája megnyitó beszédében üdvözölte a vendégeket, kiemelve, hogy miként az apostolok pünkösd napján egy közösséget alkottak, úgy vannak jelen a résztvevők is az egység, az együttműködés szándékával. Babits Mihály „Minden ember lelkében dal van“ c. versével kívánt örömteli szórakozást a bálozóknak.

A bál megszervezése a kőkeszi templom javításának támogatására történt, tehát aki bekapcsolódott a rendezvénybe, a kőkeszi egyházközség javára tette. Az együtt töltött este szépségét a zenekar emelte, akiknek zenéje a bál minden tagját a táncparkettre invitálta. Volt tombola is, a bőkezű támogatóknak, szponzoroknak köszönhetően számtalan díj talált gazdára. A bál résztvevői közt voltak a helybelieken kívül – a fíliákról – terbegeciek, sirákiak, szelényiek, de Nagykürtösrőll is érkeztek érdeklődők. A vendégek között a fiatal korosztály is képviseltette magát.

A szervezők munkája megérte a fáradozást, hiszen egy közösségi élménnyel lettek a vendégek gazdagabbak.

 Medve Erika