Kormányzati támogatásból újulhat meg az egri ciszterci templom

Kormányzati támogatásból újulhat meg az egri ciszterci templom

Mintegy 625 millió forint támogatást kapott Eger a kormány napokban hozott rendkívüli döntésének köszönhetően – jelentette be az egri ciszterci templom előtt tartott december 29-i sajtótájékoztatón Nyitrai Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. Az MTI tájékoztatását közöljük.

Nyitrai Zsolt közölte: a támogatás újabb megerősítése annak, hogy a kormány partnerként tekint a városra és a megyére, az ott élők számíthatnak segítségére.

Habis László, Eger polgármestere kijelentette, hogy a támogatás egy részéből, mintegy 174 millió forintból, kiváltják az egri Agria-Humán Közhasznú Nonprofit Kft. adósságát. „A cég nemcsak helyi, hanem országos viszonylatban is fontos, hiszen rengeteg megváltozott munkaképességű embert foglalkoztat ”– tette hozzá. A polgármester kifejtette: a támogatásból egyebek mellett fejlesztik a város közösségi közlekedését is.

Koós Ede, a Szent Bernát Ciszterci Borgia Szent Ferenc-templom igazgatója arról számolt be, hogy a támogatásból templomfelújításra is jut: mintegy 50 millió forintból befejezhetik a szentély korábban feltárt barokk festményeinek rekonstrukcióját.

Kép: Nyitraizsolt.hu

Forrás: Magyar Kurír