Kössük fel az imádság kardját a pogány ellen!
Ez lesz Európa jövője...?

Kössük fel az imádság kardját a pogány ellen!

Néhány nappal ezelőtt az Iszlám Állam nevű horda tagjai brutális módon meggyilkoltak egy amerikai újságírót – James Foleyt. Az égbekiáltó tettet filmre vették és közzétették a Világhálón. Mindezt üzenetként a nyugati világnak…
Emil Nona, Moszul városának káldeus érseke, számos menekülttel együtt elhagyta Irakot. Az olasz sajtónak adott interjújában elmondta: a liberális és demokratikus eszmék és alapelvek a jelen Közel-keleti konfliktusaiban érvénytelenek.
„Újra kell értékelniük a térség valóságát, mert maguk is egyre nagyobb számú muszlim közösséget fogadnak be országaikba. Önök is veszélyben vannak. Határozott és bátor lépésekre kell elszánniuk magukat – még akkor is, ha ezek ellentétesek az elveikkel.” – figyelmeztette Európát.
Mit tehetünk ebben a helyzetben, mi egyszerű keresztények, akiknek nincs beleszólásunk a „nagy politikába”? Mit tehetünk szemben állva a gonosz hadseregével?
Azt, amit a katolikusok mindig is tettek, amikor egy legyőzhetetlennek tűnő csapással néztek szembe… Azt, amit James Foley is tett, fogságának kezdetétől, haláláig: Mennyei Édesanyánkhoz folyamodni, imádkozni a Rózsafüzért. Éppen úgy, amikor az Oszmán tengeri flotta elnyeléssel fenyegette a mediterrán térséget Lepantónál (s amikor Nándorfehérvárnál Hunyadi János és Kapisztrán Szent János keresztesei csodálatraméltó győzelmet arattak a túlerőben lévő török felett.) Az ősök imája ma éppúgy helyénvaló és időszerű az új „kalifátusok” idejében.
Az imádság ereje, a Szűz Anya közbenjárása legyőzi az ellenséget. Még akkor is, ha a hitetlenek számára ez botorságnak tűnik is! Ebben hitt James Foley is – legalábbis erre enged következtetni hátrahagyott üzenete.
Itt az idő, hogy a katolikusok az imádság fegyveréhez nyúljanak. Nemcsak az iszlám őrületével szemben, de az Egyházra törő minden külső és belső ellenség ellen!

A catholicnewsagency.com alapján
Kép: mirror.co.uk