Közzétették a jövő évi Tömegkommunikációs Világnap fő témáját
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Közzétették a jövő évi Tömegkommunikációs Világnap fő témáját

„Ne félj hát, mert veled vagyok” (Iz 43,5) – e szentírási idézetet választotta Ferenc pápa a jövő évi Tömegkommunikációs Világnap fő témájául, amelyet 51. alkalommal tartanak meg 2017. május 28-án.

A vatikáni Kommunikációs Titkárság a világnap témájával kapcsolatos közleményében megjegyezte, a mai közlési módszerek két lehetséges „betegséghez” vezethetnek: a lelkiismeret elaltatásához, valamint a kétségbeeséshez. Ferenc pápa is felhívja a figyelmet Laudato si’ kezdetű enciklikájában: a lelkiismeret könnyen kiéghet, ha a szakemberek, elemzők és a média a szükséget szenvedőktől távol tevékenykedik, és ezáltal figyelmen kívül hagyja a drámai emberi helyzeteket.

A lármás világban ott van azonban a hang, amely azt súgja: „Ne félj, mert veled vagyok”. Isten egyszülött Fiában együttérzővé vált az emberi helyzetek iránt, és kinyilvánította, hogy nem vagyunk egyedül. Van egy Atyánk, aki sosem feledkezik meg fiairól. Aki Krisztussal egységben él, felfedezi, hogy a halál és a sötétség is találkozási pont lehet az élettel és a világossággal. A média próbálja meg minden eseményben felfedezni, hogy mi történik Isten és az ember között, meglátni azt, hogy az Atya a drámai eseményeken keresztül is üdvösségtörténetünket írja.

A vatikáni Kommunikációs Titkárság közleményében hangsúlyozza, hogy a keresztényeknek az Örömhírt kell eljuttatnia a világba, amelyre meghívást ad a Tömegkommunikációs Világnap témája is. Tovább kell adnunk a jó hírt, miszerint Isten sosem mond le arról, hogy Atyánk legyen, semmilyen helyzetben, és senkiről sem feledkezik meg. Tanuljunk meg tehát reményt és bizalmat közvetíteni a világ számára – zárul a vatikáni Kommunikációs Titkárság jegyzete a 2017-es Tömegkommunikációs Világnap kapcsán.

Forrás: Vatikáni Rádió