Lapajánló- a Remény 31. száma
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lapajánló- a Remény 31. száma

A Remény következő száma ismét sok értékes, elgondolkodásra késztető olvasmányt tartalmaz. A címlapon Albán József „egyszerű mondatokban” értékeli korunk tragikus eseményeit, és egyben felszólít: nem szabad engedni szóhoz jutni a Sátánt.

Betekintést nyerünk a keresztény világ eseményeibe: olvashatunk a Vatikán által kibocsátott apostoli konstitúcióról a szemlélődő női rendekről, a moszkvai patriarchátus nyilatkozatáról az ortodox egyházak krétai egyhetes zsinatát követően, szó lesz az ipolyviski plébániatemplom felújításáról és megáldásáról vagy a nagykaposi bibliai gyermektáborról.

A Gondolatok az erkölcsről rovat a terrorizmus fogalmát tárgyalja, majd Bali Mária beszámol a barkai búcsúról, melynek fő vendége Böjte Csaba atya volt.

A továbbiakban olvashatunk Pio atya ismeretlen csodáiról, majd beszámolót közlünk a kassai Keresztény Családközösség zarándokútjáról.

A hetilapunk bemutatja Csókay András idegsebész kötetét, melynek címe: Idegsebészet és hétköznapi misztika.  Az író saját tapasztalatain keresztül mondja el, miként lehet feldolgozni egy olyan tragédiát, mint például egy gyermek elvesztése.

Ismét lesz Kuckó, Napraforgó, Gondolkodó és végül Léleksimogató – részlettel a II. Vatikáni Zsinat tanításából.