Lapajánló- a Remény idei 10. száma

Lapajánló- a Remény idei 10. száma

A Remény 10. száma a nagyböjti készületekhez próbál útmutatót adni, majd egyházi hírek következnek a nagyvilágból és hazánkból. Többek közt olvashatunk Ferenc pápa gyermekekkel való találkozásáról, a római nemzetközi konferenciáról a halálbüntetés nélküli világért, a magyarországi segítséggel megújuló érsekújvári plébániatemplomról vagy az újlublói fogyatékkal élő fiatalok otthonáról.

Megismerkedhetünk a szalézi szerzetesrenddel, folytatódik az Irgalmasság arca Fóthy Zoltánnal, Bikfalvi Géza pedig bemutatja Rosty Kálmán, egykori neves kalocsai tanár és író, jezsuita szerzetes figyelemre méltó életútját.

Kovács Pál egy alternatív lelki tükröt állít elénk a tékozló fiú történetén keresztül, ezután Balga Zoltán szól a böjtről, majd Zalka Lóránt mond egy „igaz mesét a szomjazásról”.

Megújuló reményeink címmel olvashatjuk Horváth Károly atya írását, majd a keresztút alapján tehetünk lelkiismeret-vizsgálatot.

Olvashatunk a helyes önértékelés buktatóiról, lesz Kuckó érdekes olvasmányokkal és nagyböjti könyvkínálat. Nem marad el a keresztrejtvény sem, végül Herdics György, a Remény főszerkesztője köszönti a számára kedves személyt Így látom én Horváth Károlyt címmel.