Lapajánló- a Remény idei 12. száma
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lapajánló- a Remény idei 12. száma

A Remény katolikus hetilap következő száma, nagyböjt 4. vasárnapján is az olvasók rendelkezésére áll, hogy hasznos és tartalmas olvasnivalót kínáljon.

„Könnyen megtörténhet, hogy Krisztushoz közeledve, ritkulni fognak a sorok. Ne tekintsünk hátra, hogy biztosan jó úton haladunk-e. Csak a célt, Őt ne veszítsük el a szemünk elől”- írja Nagy András atya a bevezetőben.

Az újság beszámol többek közt a cserkészek dél- komáromi lelki megújulásáról, a bodollói fatimai imatalálkozóról, vagy a bodrogközi és Ung- vidéki ´48-as megemlékezésekről.

A Felvidéki emlékhelyek rovatban a sárosfai kápolnával ismerkedhetünk meg, majd részletet olvashatunk Cserháti Ferenc püspök, a külföldi magyarok lelkipásztora beszédéből, mely a prágai Esterházy János- megemlékezésen hangzott el. Csizmadia Gertrúd Bezárva lenni címmel osztja meg gondolatait a szabadságról, majd egy képelemzés következik – egy Ferenczy Károly- festményt jár körbe Fodor Mária.

Baka Szilvia beszámol a márciusi hitoktatók találkozójáról, melynek időszerű témái a migráció és az alamizsna volt. Horváth Károly atya az anya- gyermek kapcsolatról elmélkedik.

Az olvasói levelek közt is értékes írásokat találunk jelentős eseményekről és zarándoklatról. A Napraforgóban cserkészek számolnak be a téli tanyázásról. Lesz liturgikus naptár olvasmányokkal és homíliával- ezúttal Molnár Tamás atya tollából – Kuckó, Gondolkodó, Léleksimogató.