Lapajánló- a Remény idei 12. száma

Lapajánló- a Remény idei 12. száma

Remény 12

A Remény katolikus hetilap virágvasárnapi száma a főszerkesztő, Herdics György bevezető gondolataival kezdődik.

Hírek, beszámolók következnek. Olvashatunk többek között a nőnapi rendezvényről Vatikánban, ahol olyan nőket mutattak be, akik nehéz helyzetekben különleges bátorságról, hitről és irgalmasságról tettek tanúságot, a Remény Népfőiskola nyitószentmiséjéről vagy a komáromi Mariánum tanulóinak jutalomkoncertjéről a For You acapella énekegyüttessel.

Tovább fejtegeti Miatyánk imádságunkat Albán József, majd a tavaszi változásról elmélkedik Jakab Gábor. Ezután az utolsó vacsora termét, a Cenákulumot és annak üzenetét mutatja be Gyürki László.

Virágvasárnap Puss Sándor jezsuita atya szól homíliában. Gyürki László továbbá egy zarándoklatra hívja az olvasót Szíriába, a kereszténység bölcsőjéhez, Balga Zoltán pedig Ferenc pápa megválasztásának 3. évfordulója alkalmából a mindenkori pápa hivatásáról osztja meg gondolatait.

Jóba Alajos a Vizcayai-öböl partján vezet bennünket Santiagóba, Csáky Károly pedig jeles egyházi személyiségeink nyomába vezet minket az Ipoly mentén. Ezután a Pozsonyi Magyar Intézetben megvalósult lelkigyakorlatról számol be Gyepes Aranka, melyet Mahulányi József esperesplébános tartott, majd a Szentháromság valóságáról olvashatunk.

Lesz Kuckó a gyermekek munkáival, Napraforgó fiataloknak szánt olvasnivalóval, keresztrejtvény, majd Kempis Tamás gondolataival zárul az újság.