Lapajánló- a Remény idei 16. száma
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lapajánló- a Remény idei 16. száma

A Remény katolikus hetilap következő számát Isten irgalmasságának üzente hatja át. Húsvét második vasárnapján – az irgalmasság vasárnapján – Mahulányi József atya Valami több címmel elmélkedik a „misericordia” kifejezés felett.

A téma Németh Gábor Gondolatok az erkölcsről rovatában is megjelenik. Nem marad el továbbá a Miatyánk imádságunk mélyebb elemzése Albán Józseffel. A hetilap idéz Ferenc pápa Misericordiae vultus – Az irgalmasság arca kezdetű bullájából.

Gyürki László szíriai utazása során a keresztes várakat és azok történetének egy részletét mutatja be, majd egy gyermek – a korán mennyországba költözött – édesanyjához intézett levelébe pillanthatunk bele.

Ezután Bodzsár Gyula teszi fel a kérdést: Tényleg csak öregek vannak a katolikus egyházban?

A Remény beszámol a Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpontba való beiratkozásról, olvashatunk a buzitai Jézus Szíve- nagykilencedről vagy a nyitragesztei 1848- as megemlékezésről.

Most sem marad el a vasárnapi evangélium homíliával, napi olvasmányokkal és liturgikus naptárral. Lesz gyermekrovat, könyvkínálat, keresztrejtvény s néhány buzdító, elgondolkodásra késztető gondolat.