Lapajánló- a Remény idei 20. száma

Lapajánló- a Remény idei 20. száma

A Remény katolikus hetilap következő száma közli Ferenc pápa imáját, melyet a hívekkel együtt mondott el a Jelenések kápolnájánál a fatimai jelenések 100. évfordulója alkalmából.

Beszámolót kapunk a szentmáriai zarándoklatról, a boldogfai Flórián- szobor felavatásáról és a szőgyéni Szent Flórián napról, valamint a pozsonyi Mária- köszöntésről és a buzitai “Irgalmasság napjáról”.

A Teremtett természet témája ezúttal a „Fékevesztett evolúció távlatai”, Németh Gábor pedig a migrációról osztja meg gondolatait. Folytatódik Gyürki László szíriai zarándoklata az ásatások helyszínein.

„Most már apostolokra van szükség, nem halászokra”- írja Albán József Urunk mennybemenetelének ünnepe kapcsán, „Visszament az Atyához” című írásában.

Ondrejcsík Esztertől könyvajánlót olvashatunk: „Egy nyom nélkül eltűnt lengyel mártír nyomában” címmel. (Az ajánlott könyv címe: A mezítelen Lázár)

Meleg Mária Színek és szívek című írásában csodálkozik rá a természet szépségeiben is ott rejlő „mennyországra”.

Az olvasói levelek közt beszámolót kapunk a buzitaiak krakkói zarándoklatáról, Templom Kata pedig a lelki sebek gyógyulásának lépéseit ismerteti.

Most sem maradnak el a vasárnapi olvasmányok, a keresztrejtvény, lesz gyermekrovat és könyvkínálat.