Lapajánló- a Remény idei 30. száma

Lapajánló- a Remény idei 30. száma

A következő vasárnapi evangéliumban Jézus imádkozni tanít minket. A Remény katolikus hetilap címoldalán ehhez fűzi gondolatait Bíróczi István.

Ezt követően a Szentatyától a sírásról és a könnyek ajándékáról tanulhatunk. Továbbá értesülünk többek közt a nyékváronyi diakónusszentelésről vagy a mátravebély-szentkúti elsőszombati ájtatosságról. A Gondolatok az erkölcsről rovatban a kísértésről olvashatunk, majd Ferencz Béla az 1950-es évekre visszaemlékezve egy szívszorító történetet tár fel az olvasók előtt Isten veled, Dósa Bélus! címmel.

Ezen a héten is lesz utazás és zarándoklat. A Lakótelepi (hit)életképekben Bodzsár Gyula a fiatalok „mosdatlan” beszédéhez fűz néhány gondolatot. Müller Péter pedig beszámol a Lévai Szent László Kör vakáció eleji találkozójáról a lévai Kereszthegyen.

A Mozaikban megtudhatjuk, miért követjük el mindig ugyanazokat a bűnöket, s így segítséget kapunk az ezek újra és újra elkövetése ellen való harcban.

Ismét lesz keresztrejtvény, gyermekrovat, nem maradnak el a vasárnapi olvasmányok – a héten Parák László atya homíliájával -, a Léleksimogatóban pedig XVI. Benedek pápa gondolataival zárul hetilapunk.