Lapajánló- a Remény idei 33. száma
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lapajánló- a Remény idei 33. száma

A Remény katolikus hetilap e heti, 33. száma Szent István király ünnepére jelenik meg, így több cikk témája is első szent királyunk személyéhez kapcsolódik.

A vezércikkben Herdics György főszerkesztő többek között azt hangsúlyozza: jó lenne, ha mindnyájan példaképként tekintenénk Szent Istvánra – magyarságunkat és kereszténységünket hitelesen megélve.

A Vasárnapról vasárnapra rovatban Gábor Bertalan atya elmélkedik államalapító királyunk erényeiről. Megismerkedhet továbbá az olvasó a Szent Jobb történetével, és részletet talál István király Intelmeiből is.

Új rovat indul a lapban Érted, amit olvasol? címmel. A szerző, Gyürki László atya a Szentírás értő, gyümölcsöző olvasásához kíván segítséget nyújtani az olvasónak.

Beszámolót találnak a legújabb Reményben a szentantali Porciunkula- búcsúról és az ipolybalogi Szent Korona Ünnepről, amelyen többek között a lap külső munkatársa, Csáky Károly néprajzkutató is elismerést vehetett át.

A zarándoklatok, lelki megújulások iránt érdeklődők több lehetőség közül is választhatnak a lapban található ajánlók alapján.

A kiemelteken kívül még sok más érdekes cikket találnak a Remény katolikus hetilap legújabb számában.