Lapajánló- a Remény idei 33. száma
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lapajánló- a Remény idei 33. száma

Figyelmükbe ajánlunk néhány írást a Remény katolikus hetilap legújabb, 33. számából.

A vezércikk szerzője, Bertha Éva a most zajló riói olimpia kapcsán ír világunk sokszínűségéről, földi hatalmasok és kisemberek felelősségéről, békéről. Herdics György főszerkesztő Mit tegyünk? című jegyzetében többek között ezt írja: „… nemcsak az a gond, hogy kevesebben vagyunk, hanem az is, hogy akik vagyunk, sokszor távol állunk az igaz kereszténységtől.” Az irgalmasság évében különösen is aktuális a búcsú kérdése, amelyet Fóthy Zoltán boncolgat írásában, Ferenc pápa tanítása fényében.

Nagyboldogasszony ünnepének közeledtével Mária példájáról elmélkedik cikkében Jakubecz Márta. „Át kell gondolni elkövetett hibáinkat és Nagyboldogasszony közbenjárását kérve küzdeni a családokért, hogy boldogabb jövő köszöntsön népünkre” – áll az írásban.

Beszámolót olvashatnak az érsekújvári porciunkula búcsúról Kovalcsik Cirill ferences atya tollából, ismét helyet kaptak a lapban az olvasók által küldött levelek, és több jegyzetet is találnak a legújabb számban. Természetesen a legkisebbek rovata, a Kuckó is jelentkezik, többek között nagyölvedi gyerekek rajzaival.

Aki az újságon kívül hosszabb lelki olvasmányokra is vágyik, nyári könyvkínálatot is talál a Remény augusztus 14-i számában.