Lapajánló- a Remény idei 34. száma

Lapajánló- a Remény idei 34. száma

A Remény következő számának bevezetőjében Szent Ágoston gondolata jelenik meg, majd rövid hírek következnek.

Beszámolót kapunk a köbölkúti Szent László Lovagi Táborról, a somorjai Nagyboldogasszony- búcsúról, vagy a nagytárkányi komolyzenei koncertről.

Rövid betekintést nyerhetünk a liturgikus öltözködés történetébe és jelentőségébe, Dékány Ferenc pedig a Ferenc pápa Laudato si kezdetű enciklikáját próbálja közelebb hozni a hívek számára.

Olvashatunk az augusztus 20- án, Szent István király napján tartott budapesti szentmiséről és ünnepségről, a sárkányfalvi évfordulókról és megemlékezésekről, valamint a szőgyéni ministráns olimpiáról.

Gyürki László ezúttal a királyi sírkamrákba vezet bennünket a Zarándoklat Szíriába, a kereszténység bölcsőjéhez rovatában, s folytatódik Molnár Tamás elmélkedése az Eucharisztiáról.

Meleg Mária „Mentesen az élet” címen osztja meg gondolatait, az olvasói levelek pedig további értékes írásokat, beszámolókat tartogatnak.

Ismét lesz liturgikus naptár olvasmányokkal és Nagy András atya homíliájával, továbbá Kuckó, keresztrejtvény és néhány további figyelemreméltó olvasmány.