Lapajánló- a Remény idei 36. száma
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lapajánló- a Remény idei 36. száma

A címlapon Albán József főszerkesztő-helyettes vet fel néhány gondolatot azzal kapcsolatban, hogy hol kezdődik, illetve hol végződik a magyarság. Cikkének címe: Nemzetiségi tükör kicsit másképp. Felvidéki emlékhelyeink közül Nagy Attila ezúttal a lévai 1848-49-es honvéd emlékmű történetével ismerteti meg az olvasót.
Idén nyáron is Győrben tartották a hitoktatók lelkigyakorlatát, amelynek vezetője Bíró László püspök volt. Medve Erika beszámolójából kiderül, melyek voltak az előadások fő gondolatai.
Az én igém címmel nemrég indított ankétunkba továbbra is várjuk olvasóink kedvenc szentírási részével kapcsolatos gondolatait. Legújabb számunkban is közlünk egy levelet, amely egy Szent János evangéliumából vett részlethez kötődik.
Beszámolót olvashatnak a pozsonyi magyar közösség gyermekeinek nyári táboráról, egy lévai házaspár kezdeményezéséről, akik Szent Kristóf botját ajándékozták az egyházközség híveinek, anyaországiak felvidéki zarándoklatáról, továbbá több, Szent István ünnepéhez kapcsolódó eseményről is.
A liturgiához kapcsolódó elmélkedéseket is megtalálják lapunkban, lelkipásztorok tollából.
Egyházi, vallási programajánlónkból a Remény hagyományos máriavölgyi zarándoklatát emelem ki, amelyre október 8-án, szombaton kerül sor.