Lapajánló- a Remény idei 37. száma
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lapajánló- a Remény idei 37. száma

Közeleg szeptember 15-e, a Hétfájdalmú Szűzanya ünnepnapja, s a Remény katolikus hetilap címoldalán is a Fájdalmas Anyára irányítja figyelmünket Fóthy Zoltán.

Ezt követően olvashatunk Teréz anya szentté avatásáról, majd hazai hírek következnek.  Megtudjuk, mi a különbség a prédikáció és a homília fogalma között, majd bepillantunk a turzófalvi Mária-jelenések történetébe és megismerkedünk Piroska nénivel, az örökifjú zarándoklatszervezővel.

A Lelki táplálékban is értékes olvasnivalókat találunk, majd betekintünk Százd település életébe, mely ökumenikus keretek közt ünnepelte első írásos emlékének 755. évfordulóját.

„Ezen a napon közel háromszázan imádkoztak itt a gyermekáldásért.”- számol be Berényi Kornélia az 1Úton zarándoknap eseményeiről, majd olvasóink levelei, írásai kapnak helyet Levelet kaptunk rovatunkban.

Testi-lelki egészségünkben a tejérzékenységről tudhatunk meg többet, s továbbra is lesz Gondolkodó, Kuckó, Léleksimogató – ez utóbbiban Szent II. János Pál gondolatiból merítünk.