Lapajánló- a Remény idei 43. száma
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lapajánló- a Remény idei 43. száma

A Remény katolikus hetilap következő száma a közelgő ünnepek, mindenszentek és halottak napja jegyében jelenik meg, s kiemelt figyelmet kap a halál tematikája.

Bevezetésül a lap főszerkesztője, Herdics György osztja meg gondolatait az elmúlásról Az igazi haza felé címmel, majd kitekintünk a közelmúlt egyházi eseményeibe a világban és hazánkban. Beszámolót kapunk többek közt a nagykaposi Mécs László- megemlékezésről, a jányoki idősekkel való beszélgetésről és előadásról, illetve a fatimai engesztelő imatalálkozóról Bodollón.

Nehéz könyv a Biblia? – teszi fel a kérdést Gyürki László, majd folytatódik Molnár Tamás atya Jöjjetek, imádjuk cikksorozata az Oltáriszentségről.

Csáky Károly az ipolysági papsírok körül vezet minket, Jakubecz Márta pedig a Végtelen perspektívájából c. írásával szemlélteti az életet és halált. Továbbá olvashatunk a haláltánc műfajáról és a klinikai halál állapotáról is.

„A tolerancia csak személyekre vonatkozik; az igazság tekintetében nincs helye engedékenységnek”– ismerhetjük meg Fulton J. Sheen gondolatait.

Beszámolót kapunk a Garam mentiek zarándoklatáról Márianosztrára és a Némethy Lajos plébánosról való megemlékezésről Nyitrabajnán, illetve a vitkóci Magyarok Nagyasszonya- ünnepségről.

Nem marad el a Kuckó- gyermekrovat, liturgikus naptár vasárnapi olvasmányokkal és homíliával, lesz keresztrejtvény és néhány további figyelemreméltó írás, gondolat.