Lapajánló- a Remény idei 45. száma
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lapajánló- a Remény idei 45. száma

A Remény katolikus hetilap következő száma ismételten gazdag az értékes olvasmányokban, melyeket jó szívvel ajánlunk a kedves olvasók figyelmébe.

„…az élő hithez élő Krisztus kell” – elmélkedik Albán József a Jézus-filmek kapcsán, majd betekintünk egyházunk eseményeibe. Olvashatunk például a vatikáni és madridi ´56- os megemlékezésről vagy a prágai rekviemről a forradalom áldozataiért, melyet Dominik Duka bíboros mutatott be.

Folytatódik Bikfalvi Géza: Pray György, a Halotti beszéd című ismertető írása, a Kincsesládában pedig Jóba Alajos osztja meg gondolatait a felújított vágsellyei Szent József- kápolna szentelése kapcsán.

Olvasóink is elküldték lapunknak tanulságos történeteiket az irgalmasságról, illetve községük eseményeinek élménydús beszámolóját – ezeket találjuk Levelet kaptunk rovatunkban.

Közöljük a Hittani Kongregáció instrukcióját a katolikus temetésről.

A Napraforgó ifjúsági rovatunkban a 26 éves Balogh Zsolt József hagyományőrző, vőfély válaszolt kérdéseinkre. A Kuckó a Czuczor Gergely Alapiskola hittanosainak munkáit teszi közzé a legkisebb olvasók számára. Végül, a Léleksimogatóban Vianney Szent János gondolataiból „csemegézhetünk”.