Lapajánló- a Remény idei 46. száma
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lapajánló- a Remény idei 46. száma

A Remény katolikus hetilap következő száma egy gyönyörű Mária-imádsággal kezdődik, majd értesülünk Ferenc pápa svédországi apostoli útjáról vagy a Nagyszombati Egyházmegye első állandó diakónusának, Olgyay Csabának felszenteléséről Komáromban.

Amire hitünk tanít rovatunkban a parancsolt ünnepek helyes megtartásáról tudhatunk meg többet kánonjogi szempontból.  Balga Zoltán a 20. századi diákság erejéről osztja meg gondolatait, és folytatódik Gyürki László zarándoklata Szíriába, a héten Kürosz városát mutatja be nekünk.

Felsőpetényben emlékszentmisét mutattak be Mindszenty bíboros tiszteletére, Bodokon pedig 1956 hőseire emlékeztek- tudhatjuk meg lapunkból.

A továbbiakban olvashatunk a köbölkúti ravatalozó domborművének felszenteléséről, Meleg Mária pedig a kamaszok körében egy újonnan elterjedt őrület  – a Nyírd ki ezt a naplót – veszélyeire hívja fel a figyelmet.

Gyermekrovatunkban a muzslai Endrődy János Alapiskola harmadikosai számolnak be játékos esztergomi tanulmányi útjukról, rajzaikkal illusztrálva élményeiket, lesz keresztrejtvény, a Léleksimogatóban pedig Kerényi Lajos gondolataiból meríthetünk.