Lapajánló- a Remény idei 47. száma
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lapajánló- a Remény idei 47. száma

A Remény legújabb, Krisztus Király vasárnapi számában az egyházi év végéhez kötődik több írás: Fóthy Zoltán, illetve Balga Zoltán atya írása, továbbá Jakubecz Márta Szuverén égi hatalom című cikke is.
Bizonyára érdeklődéssel olvassák majd Bikfalvi Géza írásának első részét, amely a Pozsonyban működött jezsuiták szerepét és munkásságát foglalja össze a 16. századtól kezdve.
Kiemelhetjük a lap két külső munkatársának, Bokor Klárának, illetve Meleg Máriának egy-egy írását: az előbbi a szőgyéni hívek Dunakanyarban tett zarándoklatáról számol be, míg az utóbbi cikkében a szavakról elmélkedik. Egy rövid részlet ebből az írásból: „Talán ilyenkor, advent küszöbén, karácsony közeledtével többet gondolnak az emberek arra, hogy milyen jó lenne leülni és egy nagyot beszélgetni barátokkal, családtagokkal, rég nem látott ismerősökkel… Az ünnep összehozza az embereket… De miért csak most?” – kérdezi a szerző.
A november 20-i számban a Teremtett természet című rovatban a tabudöntögetőkről esik szó, a Gondolatok az erkölcsről témája pedig az irgalmasság.
Végül, de nem utolsósorban egy ünnepi szentmiséről beszámolva, a lap munkatársai Herdics György főszerkesztőt köszöntik, akit 25 évvel ezelőtt, mindenszentek ünnepén szenteltek pappá, s a hónap végén tölti be 50. életévét.