Lapajánló- a Remény idei 48. száma
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lapajánló- a Remény idei 48. száma

A Remény katolikus hetilap következő száma már advent jegyében jelenik meg. Jelzi ezt a címlap lila színe és Albán József bevezető sorai: „Az első gyertya… a Bizalom üzenetét hordozza.”

Nem maradnak el a rövid hírek, beszámolók: Ferenc pápa Vatikánban lezárta az irgalmasság szentévét, a szentatya új bíborosokat kreált, Alsóbodokon Széchenyi István születésének 225. évfordulóját ünnepelték, vértanúkra emlékeztek Radon, Szőgyénben megemlékeztek a magyar szentekről és boldogokról…

Lesz Teremtett természet Dékány Ferenccel és olvashatunk a géntechnológia erkölcsi megítéléséről. Gyürki László bemutatja a szíriai kolostorokat és kolostorromokat, Balga Zoltán pedig Visszaszámlálás címen osztja meg adventi gondolatait.

Testi-lelki egészségünk rovatunkban a csontritkulásról olvashatunk. A legkisebbek is megtalálják a számukra megfelelő oldalakat – megtanulhatják, mit jelent az advent, illetve beszámolót kapunk a Gábriel Polgári Társulás által szervezett versenyről, melyben 7 iskola tanulói mérték össze tudásukat.

Lesz liturgikus naptár, vasárnapi olvasmányok homíliával, nem marad el a keresztrejtvény, s végül Kerényi Lajos atya adventi gondolataiból csipegethetünk.