Lapajánló- a Remény idei 49. száma
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lapajánló- a Remény idei 49. száma

„A második gyertya a gyógyítás üzenetét hordozza“- olvassuk a Remény katolikus hetilap következő számában, Albán József tollából. A rövid adventi gondolatsor után elolvashatjuk Ferenc pápa a szentévet lezáró levelét, de értesülünk arról is, hogy Jordániában nyitva maradt a szent kapu. Tudósítunk a kassai konferenciáról a vértanúkról, a bacsfa- szentantali megújulási napról Barsi Balázs ferences atyával, vagy a a lukanényei előadásról Brenner János vértanúról.

Dékány Ferenc az édesvízről, mint kincsről beszél, melyet óvni kell, majd Németh Gábor arról elmélkedik, mit jelent befogadni az úton lévőket.

Minden út Rómába vezet- a muzslaiaké is – tudhatjuk meg egy lelkes zarándok beszámolójából.

Felújult a nagyidai templom- erről számolt be lapunknak egy hívő az ünneplők köréből, de az irgalmasság évének lezárása előestéjén tartott pozsonyi magyar szentmiséről is tudósítunk.

A Kuckóban bemutatkozik a szímei Jedlik Ányos Alapiskola, ifjúsági rovatunk pedig beszámol a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség vezetői találkozójáról, illetve Pifkó Erzsébet vezető tanár segítségével értesülünk a Glorioa Victis elnevezésű történelmi vetélkedő jutalomkirándulásáról is.

Végül Barsi Balázs atya adventi gondolataival az Oltáriszentségről zárul az újság.