Lapajánló- a Remény idei 50. száma

Lapajánló- a Remény idei 50. száma

A Remény következő száma már advent 3. vasárnapja jegyében jelenik meg, ismételten Albán József bevezetőjével a címoldalon.

Beszámolunk a világ és egyházközségeink eseményeiről, például a nagycétényi irgalmasság évének lezárásáról Bartal Károly premontrei apáttal, vagy a füleki adventi gyertyagyújtásról és betlehemszentelésről. Olvashatunk a nagykaposi emlékmúzeum és székely kapu átadásáról, a lévai adventzáró játszóházról, vagy pedig a pólyáni jótékonysági hangversenyről.

Dékány Ferenc érdekes párhuzamot von a hegyek, dombok látképe és az emberi élet és boldogság között, majd az okosság erényére mutat rá Németh Gábor teológiai szempontból. Balga Zoltán adventi várakozásunkat életünk Krisztus- várásához hasonlítja.

Októberben elindult a felvidéki magyar telefonos lelkisegély- szolgálat. Ennek részleteiről kérdeztük Puss Sándor jezsuita atyát. Folytatódik Gyürki László zarándoklata Szíriába, ezúttal Szűz Mária szentélyébe.

Olvashatunk a szentévek történetéről. Horváth Károly atya segítségével betekintünk egy adventi hétköznap liturgiájába. Szerkesztőségünkbe érkezett néhány értékes levél, melyekből örömmel közöl néhányat hetilapunk.

A Léleksimogatóban Prohászka Ottokár adventi gondolataiból meríthetünk a héten.