Lapajánló- a Remény idei 7. száma

Lapajánló- a Remény idei 7. száma

A Remény katolikus hetilap legújabb száma bevezetésül egy kis barangolásra hív egy festmény körül- Id. Pieter Brueghel Vadászok a hóban című festményét mutatja be Fodor Mária.

Vatikáni, világegyházi és hazai hírek következnek. Szó lesz például Ferenc pápa és Kirill pátriárka találkozójáról, az első mongol katolikus papszentelésről vagy az egyházfai négyes keresztelőről Haľko József püspök atyával.

Olvashatunk a trappista szerzetesrendről, majd megismerkedhetünk Ferenc pápa nagyböjti üzenetével.

Ezt követően Balga Zoltán Hétről hétre és Jakubecz Márta Csendkóstoló című rovatai következnek farsang és böjt, szerepek és önmagunk keresésének témakörével, majd Ferencz Béla osztja meg múlt-értékelő, Galsa községhez és templomához kötődő emlékeit, Meleg Mária pedig lélek-innovációra szólít fel.

A hetilap bemutatja a bencés Notker Wolf és az egyházak életével foglalkozó újságíró, Matthias Drobinski könyvét, melynek címe: Életszabályok – A Tízparancsolat.

Most sem marad el a gyermek- és ifjúsági rovat, keresztrejtvény, illetve szokás szerint Léleksimogatóval zárul az újság- ezennel P. Eberhard Repp gondolataival.