Lapajánló- a Remény idei 8. száma

Lapajánló- a Remény idei 8. száma

A Remény soron következő számában Ferenc pápa és Kirill pátriárka találkozójáról olvashatunk, majd hazai hírek következnek. Szó lesz a görögkatolikus hívek szepsi zarándoklatáról, a csallóközkürti Szent Balázs-napi vigadalomról vagy a radi jótékonysági bálról.

A szakrális emlékeink rovatban Nagy Attila a Benefai Bacsák-sírokat mutatja be Lég-Szászon, majd arról értesülhetünk, hogy először tartanak katolikus vesperást VIII. Henrik magánkápolnájában, amióta az angol uralkodó szakított a katolikus egyházzal. Megtudhatjuk, hogy 48. születésnapját ünnepelte a Szent Egyed közösség.

Nagyböjt 2. vasárnapján Bartal Károly Tamás premontrei apát tanít homíliájában, majd Balga Zoltán szól a hit és bölcsesség kereséséről, illetve Fóthy Zoltán mutat rá az az irgalmasságra az evangéliumban.

Részletet olvashatunk Bíró László, a Magyar Katolikus Családegyesület elnökének leveléből A boldog élet titka címen, majd a devianciáról és irgalmasságról szól Lőrincz Sarolt Aranka.

Theresa Aletheia Noble nővér gondolatai alapján megtudhatjuk, hogy bánt Jézus a nehéz emberekkel, és útmutatást kapunk a problémát jelentő emberek kezelésével kapcsolatban.

Gyermekek és fiatalok számára hasznos olvasnivalót kínál a Kuckó és Napraforgó, lesz keresztrejtvény, s végül a Léleksimogatóban XVI. Benedek gondolataival zárul az újság.