Lapajánló- a Remény ünnepi, dupla száma
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lapajánló- a Remény ünnepi, dupla száma

Katolikus hetilapunk, a Remény, ez évi utolsó száma a hagyományokhoz híven dupla terjedelemben, vagyis 32 oldalon jelent meg. Az adventi-karácsonyi ünnepi számban gazdag tartalommal ajándékozzák meg a szerkesztők az olvasót.
A vezércikk szerzője, Herdics György főszerkesztő, írásából idézünk: „A testet öltött Isten újból és újból meghal bennünk, ha köd, szürkeség, homály fedi be lelkünket. És megint megszületik, valahányszor elhatározzuk, ismét útra kelünk. Felé.”
Az adventi jótékonyság, lelki útkészítés a témája Jakubecz Márta, Balga Zoltán, Zsidó János és Horváth Károly cikkének. Ferenc pápa kedvenc képéről, amely a Santa Maria Maggiore-bazilikában található, személyes hangvételű írásban vall Kamoncza Márta.
Novemberben rendkívüli eseményre, a Nagyszombati Főegyházmegye első állandó diakónusának felszentelésére került sor Komáromban, a Szent András-templomban. Olgyay Csabát hivatásról, közösségekről, családról és az ünnepekről kérdezte Gál Mészáros Réka.
A dupla számban megtalálja az olvasó az ünnepekhez kapcsolódó liturgikus szövegeket is. A Napraforgóban a karácsonyra való felkészülésről vallanak fiatalok, a Kuckóban pedig szép karácsonyi témájú gyerekrajzokat is közöl az újság.
Az olvasó talál a lapban továbbá jegyzeteket, néhány igaz történetet, lelkiségi írásokat és verseket. Egy egész oldal ezúttal az Agapé – az ünnepi asztalra kínálnak finom ételeket.
A kiemelt írásokon kívül még sok más cikket, érdekességet talál az olvasó a Remény 51-52., ünnepi számában.