Lapajánló- a Remény ünnepi száma

Lapajánló- a Remény ünnepi száma

Itt a karácsony, elérkeztünk az év végéhez, és a Remény katolikus hetilap ezúttal különleges, ünnepi dupla kiadással jelentkezik.

„A karácsony ünneplése liturgikusan ugyan néhány nap, de egész évre, egész életre szóló program”– így buzdítja Bábel Balázs kalocsa- kecskeméti érsek a lap olvasóit.

Megismerkedünk Vajda Tibikével, az agykéreg- és izomsorvadásban szenvedő fiú és családja mindennapi fáradságos, ám szeretetteljes küzdelmével, a Faggatózóban pedig megtudhatjuk, miként harcol az abortusz ellen és így ment életeket egy internetes életvédő csoport– élén egy fiatal kétgyermekes anyukával, Végvári Júliával.

Betekintünk az érsekújvári idősek pasztorációjába, a lelki gondozásukról Ďurčo Zoltán püspöki helynök, helyi esperes vallott.

Tanúi lehetünk egy édesanya tanúságtételének, körbejárjuk Bartolomé Esteban Murillo Madonna Gyermekével elnevezésű barokk festményét, valamint részesei lehetünk egy karácsonyi visszaemlékezésnek.

Részletet olvashatunk Regőczi István atya, a budapesti Kútvölgyi Szűz Mária engesztelő kápolna papjának– akit 5 éve szólított magához az Úr– életrajzi regényéből, valamint egy szívszorító történetet olvashatunk Különös karácsonyi látogatók címmel.

A fiatalabb korosztály is megtalálja a számára megfelelő ünnepi olvasmányokat, a Kuckót pedig a héten maguk a gyermekek készítették el.

Ezzel és néhány további rövid olvasmánnyal kíván áldott karácsonyi ünnepeket és boldog új évet a Remény szerkesztősége!

A következő számunk 2018. január 7- ei dátummal jelenik meg.