Lapajánló

Lapajánló

Figyelmükbe ajánlunk néhány cikket a Remény katolikus hetilap legújabb, január 22-i számából.
Folytatódik a lap főszerkesztő-helyettesének, Albán Józsefnek a Miatyánkról szóló elemzése. Ezúttal a „ne vígy minket kísértésbe”-kérés jelentését boncolgatja.
A lap külső munkatársa, Jakubecz Márta állandó rovatának témája ezúttal a katolikus újságírás, az újságírók, sajtóapostolok felelőssége.
Egy másik szerző, Meleg Mária Az ajándék sorsa című jegyzetében többek között ezt írja: „Az isteni szeretet végtelen kegyelme megtalálja a nyitott, tiszta szívű embereket. Azokat, akik lelkéből sohasem múlik el karácsony csodája, a szeretet fénye, melegsége. Azokat, akik számára kedves, szeretett személy az ajándékozó, a Teremtő, Mennyei Atyánk. Azokat, akik elfogadják az ünnep legszebb, legnagyobb, legértékesebb ajándékát, Jézus Krisztust.”
A Remény legfrissebb számában is több tudósítás található egyházközségeink életéről, továbbá ismét érdekes leveleket közül az újság az olvasók tollából.
Egy nógrádi község határában álló kereszt történetét eleveníti fel Ferencz Béla; az Irgalmasság és szolidaritás című cikk szerzője, Ondrejcsák Eszter pedig Ferenc pápa, illetve Beer Miklós püspök gondolatai nyomán foglalja össze a témával kapcsolatos meglátásait.