Magyar szalézi novícius tette le elsőfogadalmát Genzanóban

Magyar szalézi novícius tette le elsőfogadalmát Genzanóban

Világszerte hagyományosan Kisboldogasszony napján kerül sor a szalézi jelöltek elsőfogadalmára, így Kovács Sándor magyar szalézi novícius is 2014. szeptember 8-án tette le első ideiglenes fogadalmát Genzano Di Romában Ángel Fernández Atrime szalézi rendfőnök előtt. – A Szaléziak.hu tájékoztatása.

A helyi Szentháromság-plébániatemplomban tizenkilenc különféle nemzetiségű fiatal tette le első fogadalmát ezen a napon: hat olasz, öt horvát, egy portugál, és Kovács Sándor személyében egy magyar is. Az ünnepi szentmisén Ángel Fernández Artime rendfőnök volt a főcelebráns, a hívők között pedig ott voltak az új fogadalmasok szülei, rokonai, tartományuk küldöttei is, akik osztoztak örömükben.

Az ünnepi alkalmon a Magyar Szalézi Tartományt Depaula Flavio atya tartományi titkár képviselte. Kovács Sándor a szombathelyi oratórium animátoraként és oszlopos tagjaként kapta meg 2012-ben a Savio Szent Domonkos-díjat, és ezután jelentkezett a szaléziakhoz. A jelöltidő letöltése után elöljárói Olaszországba küldték, a Genzano Di Romában levő Versiglia Szent Alajos nemzetközi noviciátusba.

2014. szeptember 8-án egy újabb magyar szalézi jelölt, Tóth Péter kezdi meg a noviciátusi évet.

Forrás: Magyar Kurír