Magyar szentmisét közvetít a szlovák tévé mindenszentekkor

Magyar szentmisét közvetít a szlovák tévé mindenszentekkor

Kedden, mindenszentek ünnepén magyar nyelvű szentmisét közvetít a szlovák közszolgálati televízió kettes csatornája a galántai Szent István király-plébániatemplomból. A római katolikus szentmisét fél tizenegytől élő adásban közvetítik.

Főcelebráns Kiss Róbert lesz, a Nagyszombati Főegyházmegye püspöki helynöke, komáromi esperesplébános, koncelebrál Józsa Attila galántai esperesplébános és Balla Gáspár nagymácsédi plébános. A szentmisén a hatvanéves galántai Kodály Zoltán Daloskör énekel. „Józsa Attila esperes kért fel bennünket a közreműködésre, de máskor is szerepeltünk már a templomban. Az esperes úr pártolja a szakrális zenét és a kórusmuzsikát. Szakértője a műfajnak” – mondta Józsa Mónika, a Kodály Zoltán Daloskör karnagya. „A repertoárt és az egész programot közösen állítottuk össze. A kórusműveken kívül lesz egyszólamú gregorián ének, amelyet a hívek is rendszeresen énekelnek a templomban” – tette hozzá a karnagy.

Az ünnepi szentmisén elhangzanak még népénekek és orgonamuzsika is felcsendül. Orgonál Ternóczky István galántai kántor.

Forrás és fotó: ujszo.com