Már negyvenöt templom, és megszámlálhatatlan ember pusztult el Irakban és Szíriában
Az iszlám bája...

Már negyvenöt templom, és megszámlálhatatlan ember pusztult el Irakban és Szíriában

Az iraki-szír kalifátus megalapítása után, Ibrahim „kalifa” ultimátumot intézett a keresztényekhez. Felszólította őket, hogy gyűljenek össze központi helyeken, ahol kiosztják számukra az iszlám terror rájuk vonatkozó szabályait. Természetesen nagyon kevesen engedelmeskedtek hívásának. Ezután hivatalosan kihirdette rendeletét, melyben felszólítja őket: menjenek el, fizessenek „keresztény” adót, vagy meghalnak. Üzenetét hangosbeszélőkön és az Interneten is megosztották.
Raqqa szír városában a muszlimok ennek nyomán elveszik a keresztények házait, akik hosszú évszázadokkal a mohamedánok előtt már otthon voltak az országban. Krisztus hitét itt Szent Tamás apostol és Júdás-Taddeus terjesztették el körükben. Az őket ért támadások a világ közvéleményét egyre nyugtalanítják – kivéve a helyzetért valóban felelőseket. Mintha az USA vezetői nem lennének különösképpen megrendülve: a béke Nobel-díjas Obama kormánya gyenge nyilatkozatokon kívül nem sok mindent tesz a vérontás megállítására.
A dzsihád teljes erővel tombol. Keresztény szent helyek, templomok, és intézmények válnak rommá, vagy mohamedán imahelyekké. Útjukat holtak és levágott emberi fejek jelzik. Az utcákon tetőtől talpig feketébe burkolt nők is támadópuskával vadásszák a „hitetleneket”.
Moszulban, június 10-től, amióta az ISIS átvette az uralmat, már negyvenöt latin, káldeus, ortodox és más keresztény helyet pusztítottak el.

A catholic.org alapján
Kép: tamil.oneindia.in