Mariathon a Mária Rádióért

Mariathon a Mária Rádióért

Szeptember 19-én és 20-án adománygyűjtő tematikus napot tart a felvidéki hallgatók között is népszerű, révkomáromi stúdióval rendelkező Mária Rádió. A Mariathon nevet viselő összefogás azért szükséges, mert a Mária Rádió budapesti sugárzási joga lejárt, így azt újra kell pályázni és ehhez az eszközpark megújítása szükséges, ami jelentős, 11 millió Forint körüli beruházást igényel.

A Mária Rádió 2006-ban egy már négy éve működő rádiót vásárolt meg, így kezdhette meg műsorának sugárzását Budapesten. A budapesti, FM 94,2 frekvencia engedélye azonban ez év novemberében lejár. A frekvenciát a Médiatanács nyár elején újból pályázatra bocsátotta, amire a Mária Rádió júliusban be is nyújtotta a pályázatát. Ennek díja 2,5 millió forint volt.

Az új frekvenciaengedély 7+5 évre szól, viszont a budapesti műsorszórást végző adó és antennatechnika működőképessége határához ért, ezért annak cseréje elkerülhetetlen.

Az új technika 11 millió forintba kerül, így mindösszesen 13,5 millió forintra van szüksége a rádiónak.

A budapesti frekvenciával együtt lejár a Mária Rádió műsorszórási jogosultsága a következő tíz régióban is: Esztergom, Dabas, Dömös, Gyál, Komárom, Komló, Monor, Pécel, Piliscsaba, Vác. A Médiatanács várhatóan ezeket a frekvenciákat is újra pályáztatja majd.

Ezen anyagi forrás előteremtését szolgálja majd a Mariathon. A szeptember 19-ei, pénteki és a 20-ai, szombati programot a napokra rákattintva illetve a www.mariaradio.hu oldalon tudja megtekinteni. Szombat este 18 órakor hálaadó szentmisét tartanak a Mária Rádió kápolnájában.

A Mária Rádió szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében kiemeli, a rádiónak rendkívüli szociális missziós szerepe van: a magányosok, betegek, öregek igaz kapaszkodója és társa. “Sok visszajelzést kapunk hallgatóinktól, hogy milyen fontos nekik az a lelki támasz, amelyet közvetíteni tud Feléjük. Nem kis dolog az sem, hogy sok ember éppen a Mária Rádió hangja miatt fordult Isten felé. A rádió szolgálata segít megőrizni a kereszténység kincseit, továbbadni a keresztény kultúrát a nemzedékeknek, és az örömhír, az evangélium terjesztésének is nagyszerű eszköze. Minden törekevése az, hogy segítsen az embereknek Istenre figyelni. A Mária Rádiót a hallgatók szeretete élteti, működteti és tartja fenn önkéntes szolgálat és adományok formájában. Működését a Gondviselés kezébe helyezi, az Úrban és a Szűzanya közbenjárásában bízik” – fogalmaznak a közleményben.

Részletek a www.mariaradio.hu/mariathonfm942 oldalon érhetők el.

Forrás: felvidek.ma