Másfél millió forinttal támogatta az Autista Segítő Központot a MOL

Másfél millió forinttal támogatta az Autista Segítő Központot a MOL

Jótékonysági süteményvásárt szervezett decemberben a MOL Magyarország. Az adományokból összegyűlt pénzt a cég a gyöngyösi Autisták Egyenlő Esélyeiért Alapítvány részére adta át január 11-én – tájékoztat a Ferences Rendtartomány.

A vásár keretében a MOL Magyarország vezetői saját készítésű süteményeiket árulták Budapesten, Békásmegyeren, Algyőn, Tiszaújvárosban és Százhalombattán. A dolgozók körében nagy sikert aratott a kezdeményezés, a jó cél érdekében a megszokott ár többszöröséért fogytak az édességek, így összesen 750 ezer forint gyűlt össze. A befolyt összeget a MOL megduplázta, így 1,5 millió forintot kapott az Autisták Egyenlő Esélyeiért Alapítvány. Az adományt Szollár Domokos, a MOL Magyarország kommunikációs igazgatója és Gáborné Haáz Andrea, a MOL Új Európa Alapítvány ügyvezetője adta át január 11-én délelőtt Szabó Ferenc József ferences atyának, az Autisták Egyenlő Esélyeiért Alapítvány elnökének.

Az Autisták Egyenlő Esélyeiért Alapítvány 2005-ben jött létre azzal a céllal, hogy segítse az autista gyermekeket, élhetőbb életet teremtve számukra, azaz specifikus fejlesztésüket, szabadidejük megszervezését, valamint a társadalomba történő integrációjukat támogassa.

Az alapítvány az autizmussal élők számára az alábbi tevékenységeket nyújtja:
• iskolai foglalkoztatás,
• szociális ellátás,
• az autizmussal élők érdekérvényesítésének támogatása,
• együttműködés más hasonló szervezetekkel,
• szervező, tájékoztató tevékenység,
• hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének segítése.

Az alapítvány elsődlegesen a Magyarországon egyedülálló Autista Segítő Központot működteti és támogatja, amely több tagintézményből áll. Hozzátartozik az autista gyermekek gyöngyösi általános iskolája, a Fogyatékos Személyek Otthona, a Fogyatékos Személyek Gondozóháza és az autista felnőttek számára épült karácsondi lakóotthon.

Az Autista Segítő Központban zajló művészetterápiás foglalkozások 2010–2013 között a MOL Gyermekgyógyító Program támogatását is élvezték.

A MOL Gyermekgyógyító Programról és a „Kicsi-Kék II.” Művészetterápiás és társadalmi tudatformáló projektről itt lehet tájékozódni.

Az alapítványról, valamint az intézményekről bővebb információk az Autista Segítő Központ honlapján találhatók.

Kép: Autista Segítő Központ

Forrás: Magyar Kurír