Megnyitották a templomokat az Earl hurrikán miatt kitelepítettek számára

Megnyitották a templomokat az Earl hurrikán miatt kitelepítettek számára

Emelkedik az Earl hurrikán által okozott áldozatok száma, amely az elmúlt napokban lesújtott Mexikóra. Ferenc pápa részvétét fejezte ki az áldozatok miatt. A hatóságok által közzétett adatok szerint a halottak száma legalább 45. A hurrikán által leginkább megkárosított államokban – Puebla és Veracruz – az ország közép-keleti részén halványul a remény további túlélők megtalálására.

Nagylelkűség és szeretet a rászorulók iránt

A mexikói püspöki konferencia Francisco Robles Ortega bíboros vezetésével lelki közelségét, imáját és támogatását fejezi ki a természeti katasztrófa áldozatainak és részvétét nyilvánítja ki az elhunytak családtagjainak. A főpásztorok egyben annak a reményüknek adnak hangot, hogy a mexikói népben megjelennek a segítő szeretet és a nagylelkűség érzései a szenvedők iránt. A püspökök imádkoznak a Szűzanyához, hogy áldja meg az elsősegélynyújtók munkáját és mindazokét, akik részt vesznek az ország újjáépítésében.

A templomok befogadják a kitelepítetteket

A segélyszállítás már elindult. A cordobai egyházmegyében a helyi Caritas azonnal munkába kezdett, hogy elsősegélyt nyújtson a lakosságnak. A pueblai érsek pedig arra buzdította papjait, hogy nyissák meg a templomok ajtaját a kitelepítettek befogadására és segítsék a mentési műveleteket. Ferenc pápa lelki közelségét és szolidaritását fejezte ki a mexikói lakosságnak részvéttáviratában.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: REUTERS