Mentőangyallá vált két csendőr Rómában

Mentőangyallá vált két csendőr Rómában

A Szent Péter-bazilika környékén december 29-éről 30-ára virradó éjjel két szolgálatot teljesítő csendőr mentett meg egy fiatal kongói édesanyát és hároméves kislányát a fagyhaláltól. Nem találtak számukra átmeneti szállást, ezért úgy határoztak: befizetik őket egy szállodába egy éjszakára.

Mireille  politikai menekült, 33 éves, nem sokkal korábban hagyhatta el a kórházat, de a fővárosi önkormányzat szociális szolgálata aznap estére már nem tudott szállást biztosítani neki és gyermekének, csak másnap estétől tudtak volna felszabadítani egy szobát számukra. Emiatt bolyongtak a Szent Péter tér környékén szállást keresve – számolt be a Famiglia Cristiana olasz katolikus hetilap internetes portálja.

A két járőrt a Pie Suore della Redenzione (a Megváltásról Nevezett Kegyes Nővérek) rendjének Villa Mater Admirabilis családotthonából értesítették, mivel a fiatal nő náluk kopogtatott. Az átmeneti szálláson már nem volt szabad hely, azonban nem akarták sorsára hagyni a kisgyermekes asszonyt, ezért értesítették a csendőröket.

Az egyenruhások a városban mindenfelé érdeklődtek, hol fogadnák be a két bajbajutottat, de sehol nem jártak sikerrel, ezért úgy döntöttek – főként mivel a nem megfelelő, csaknem nyárias öltözet miatt a kihűlés veszélye fenyegette Mireille-t és lányát –, hogy egy közeli hotelben kifizetnek nekik egy kétágyas szobát egy éjszakára. A rendőrök emellett tejet, kekszet, cumisüveget és babaruhát vettek a kis Luciának, és az édesanyának is vásároltak ennivalót. A karácsonyi csodát átélt asszonynak végül az a kívánsága maradt, hogy egy fotón is örökítsék meg találkozásukat a két mentőangyallal.

Forrás és fotó: FamigliaCristiana.iT/ Magyar Kurír