Motoros zarándoklat indul Máriapócsra

Motoros zarándoklat indul Máriapócsra

Július 25-én motoros zarándoklat indul Csengerből, Pocsajból és Debrecenből Máriapócsra – értesít a Hajdúdorogi Metropólia.

Július 25-én, szombaton több helyszínről indulnak motoros zarándokok Máriapócsra, a Szűzanya-kegykép könnyezésének 300. évfordulója alkalmából, hogy a búcsújáróhelyen közös imádságon vegyenek részt.

Csengerből Ignácz András görögkatolikus parókus vezetésével reggel 8 órakor indulnak el; Pocsajból Nádró János vezetésével reggel 7 órakor indul egy csapat, akikhez a Titkó István parókus által vezetett létavértesi zarándokok csatlakoznak majd.

Kocsis Fülöp érsek-metropolita vezetésével reggel 8 órakor indulnak a motoros zarándokok Debrecenből, hozzájuk a Nyíradonyból érkező résztvevők csatlakoznak az út folyamán.

A nap tervezett programja szerint délelőtt fél 10 órakor érkeznek meg Máriapócsra, ahol 10 órakor részt vesznek a Parakliszon (könyörgő ájtatosság az Istenszülő Szűz Máriához), utána Zsabokorszky Zsolt, a „MotorkerékPálosok” titkára tart beszámolót a pálos rendhez kötődő motoros zarándokok egyesülete és baráti köre által szervezett túrákról, zarándoklatokról. Ezután a motorok megáldása, majd meglepetésprogram következik.

A zarándokok Máriapócsot elhagyva délután 1 órára érkeznek Nyírbátorba, ahol Kiss Zsolt parókus vezetésével megtekintik a templomot, majd a lakásotthonban élő gyermekeket is bevonják a motorozás örömeibe.

A zarándoklat hivatalos programja Nyírbátorban ér véget, a vállalkozó kedvű motorosokat azonban egy hosszabb, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei útra is invitálják a szervezők, melynek során Árpád-kori templomok nyomába erednek.

Forrás: hirek.sk