Nagymarosi Ifjúsági Találkozó ismét

Nagymarosi Ifjúsági Találkozó ismét

A Nagymarosi Ifjúsági Találkozó a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltra visszatekintő, 1973 óta létező , évente kétszer megrendezett országos lelkinapja. A következő találkozóra 2014. október 4-én 9 órai kezdettel kerül sor. Az idei ősz mottója: „Engedelmeskedjetek egymásnak!” (Ef 5,21).

Ahogy a rendszeres résztvevők azt már megszokhatták, a nap közös reggeli imádsággal kezdődik a Plébániakertben. Az idei főelőadó Kajtár Edvárd atya, a Központi Szeminárium lelkivezetője lesz. Az előadás után kilenc fakultáció közül választhatnak az érdeklődők.

Akiket megragad a főelőadás témája, lehetőséget kapnak az előadóval való beszélgetésre, a témakör további boncolgatására. A “keresőket” Kerényi Lajos atya várja a Nagytemplomban. Gável Péter és felesége Detti is szeretettel fogadja az érdeklődőket, akiknek saját tapasztalatuk alapján szeretnének  beszélni a házasságban megélt kölcsönös engedelmességről. Választható lesz továbbá a Radnóti Mária szociális testvér által vezetett biblikus fakultáció, a „Meghallgat-lak” – az Oázis fakultációja, az Iránytű hivatástisztázó műhely útkereső fakultációja. A fakultációs programok keretein belül a fiatalok különböző kérdéseire Brückner Ákos Előd, Somogyi Sándor és Várnai Péter atyák próbálnak feleletet adni. Ez idő alatt lehetőség lesz csendes szentségimádásra és kiscsoportos beszélgetésre is. Az ebédszünetet szentségimádás, énekpróba és szentmise követi. A program közös énekléssel zárul Sillye Jenő vezetésével.

A 2014-es őszi nagymarosi levél itt olvasható: http://nagymaros.katolikus.hu/?page=level.

Mindenkit sok szeretettel várnak a szervezők.

Kép és forrás: http://nagymaros.katolikus.hu/