Nem menedzserekre, hanem szentekre van szüksége az egyháznak

Nem menedzserekre, hanem szentekre van szüksége az egyháznak

Lezárult a lelkigyakorlatozó papság 3. világtalálkozója

Az Úr tanítványainak meghívása nem egyszeri alkalom, hanem minden napos esemény, amelyre az életszentség felvállalásával kell válaszolni – ezt a célt tűzte ki paptársai elé Beniamino Stella bíboros, a Papi Kongregáció prefektusa. Megállapította: az egyház evangelizáló küldetése nem úgy működik, mint egy vállalat, amely alkalmazottai szakmai tudása révén igyekszik terjeszkedni a piacon. Csupán tagjainak szentsége kell ahhoz, hogy a legmesszebbre eljuttassa az evangélium üzenetét.

Törjük meg saját emberségünk alabástromvázáját – hagyjuk, hogy a benne lévő szent olaj illata kiáradjon, és Krisztusra összpontosítsunk – erre buzdította a papokat P. Raniero Cantalamessa kapucinus, a Pápai Ház szónoka, aki szombaton prédikált a lelkigyakorlatozó papság 3. világtalálkozóján. A Szentlélek által felkent papság akkor tudja kamatoztatni a benne rejlő erőt, ha kilép meddő intellektualizmusából. Ehhez pedig a segítséget az imában találja meg – mondta Agostino Vallini bíboros, a pápa római helynöke. Ahhoz, hogy jól evangelizáljunk, sokat kell imádkoznunk, gondoznunk belső világunkat, amelyet a csöndnek és az evangéliumról való elmélkedésnek szentelünk.

A lelkigyakorlatozó papság harmadik világtalálkozójára június 10-14-e között került sor Rómában a Lateráni Szent János-bazilikában, amelyet a Nemzetközi Katolikus Karizmatikus Megújulási Szolgálatok (ICCRS) és a Katolikus Testvériség (Catholic Fraternity) szervezett a következő témáról: „Meghívást kaptunk az életszentségre az új evangelizáció távlatában“. Ferenc pápa június 12-én, pénteken délután 4 órakor elmélkedést tartott, majd szentmisét mutatott be a világ minden részéről érkezett több ezer pap számára.

Kép: Lelkigyakorlatozó papok a Lateráni Bazilikában – OSS_ROM

Forrás: Vatikáni Rádió