Nemzetközi börtönmissziós imahét

Nemzetközi börtönmissziós imahét

20-án kezdődött meg a nemzetközi börtönmissziós imahét, amelyet a világ száz országában tartanak meg– közölte a Magyar Testvéri Börtöntársaság és a Börtönlelkészek Magyarországi Szervezete az MTI-vel.

A közlemény szerint a fogvatartottak és a börtönmisszió vasárnapja volt, ezen a napon az elítéltekért, a szabadultakért, családjukért, gyermekeikért, az áldozatokért és a börtönmisszióért imádkoztak, valamint azért, hogy „az elítéltek (…) reménykedjenek és keressék a bűnbocsánatot”.

Hétfőn az úgynevezett helyreállító igazságszolgáltatás napját tartották, ekkor a törvényalkotókért és a bírákért imádkoztak, hogy a „bűnözők megtérését és társadalmi beilleszkedését segítő” törvényeket, valamint igazságos ítéleteket hozzanak, és „munkájukat a könyörületesség vezérelje”.

A kedd az áldozatok napja. Szerdán, a szabadultak napján azért mondanak imát, hogy a volt fogvatartottak megtalálják helyüket a családban és a társadalomban. Csütörtökön a büntetés-végrehajtásban dolgozókért, pénteken pedig a börtönben lévők családjáért imádkoznak. A szombat a börtönlelkészek, a jövő vasárnap pedig a megbékélés napja.

Az imahét célja, hogy az egyházi és a világi közvélemény figyelmét ráirányítsa az igazságszolgáltatás, a bűnmegelőzés kérdésére, ezzel összefüggésben pedig a bűnelkövetőkre, a családjukra, az áldozatokra és hozzátartozóikra.

Forrás: bonumtv.hu/MTI