Offline hétvége: lelkigyakorlatos napok Pannonhalmán

Offline hétvége: lelkigyakorlatos napok Pannonhalmán

Lelkigyakorlatra hívják a pannonhalmi bencések november 14. és 16. között azokat a 18 és 35 év közti fiatalokat, akik szívesen töltenek el két napot csendben, imádságban, a természet közelségében – tájékoztatott Gérecz Imre OSB.

Az „Aznap nála is maradtak” (Jn 1,39) mottóval meghirdetett lelkigyakorlat meghívójában Gérecz Imre és Matusz Hugó bencések így fogalmaznak: „A vizsgaidőszak közeledtével éppúgy, mint a munkahelyi hajtásban nagy a kísértés, hogy túlvállaljuk magunkat. Gyakran megfeledkezünk arról, hogy nemcsak mobiltelefonunknak van szüksége új energiára, hanem nekünk is időt kell szakítanunk a töltekezésre. A bencés hagyomány számos fontos eszközt ad a kezünkbe, ami megvéd a kiégéstől, mértéktartó keretet ad az életünknek, és nap mint nap megadja a töltekezés lehetőségét. Ha ebből a bencés gazdagságból merítve szeretnél két napot Istennek adni, és a pannonhalmi szerzetesközösség mellett új erőt meríteni a csend, az imádság és a természet közelségéből, akkor téged is várunk!”

A lelkigyakorlatot elsősorban 18–35 éves fiataloknak ajánlják. Zarándokszállást a Szent Jakab Ház hálótermeiben tudnak biztosítani.

Részvételi díj (szállással és étkezéssel): 10 000 forint. Keresettel még nem rendelkező bencés öregdiákok számára kedvezményesen 3000 forint. Jelentkezni lehet a lelkigyakorlat@osb.hu e-mail címen.

Forrás: Magyar Kurír