Ökológiai megtérésre hív az őszi nagymarosi találkozó

Ökológiai megtérésre hív az őszi nagymarosi találkozó

„Áldott légy!” mottóval rendezik meg október 1-jén az őszi Nagymarosi Ifjúsági Találkozót. A magyar egyház legnagyobb múltra visszatekintő ifjúsági lelkinapjának témája Ferenc pápa Laudato si’ kezdetű, közös otthonunk gondozásáról írt enciklikájából kiindulva a teremtett világ védelme lesz.

A találkozó főelőadását Nobilis Márió, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanára tartja, Beer Miklós váci megyéspüspök celebrál szentmisét.

Mivel a találkozó témája a Szentatya Laudato si’ (Áldott légy) kezdetű enciklikájára épül, a szervezők az esemény honlapján elérhetővé tették a pápai dokumentumot.

A találkozó október 1-jén, szombaton 9 órakor közös reggeli imával kezdődik a plébániakertben, az Imperfectum együttes vezetésével. 10 órától Nobilis Márió tart előadást, majd szentségimádásra kerül sor Márió atya vezetésével és az Imperfectum közreműködésével. A 12 órakor kezdődő fakultációkat ebédszünet követi, amely egyúttal a személyes találkozásokra is lehetőséget nyújt.

15.30-tól énekpróbával készülnek a résztvevők a szentmisére, amelyet 16 órakor mutat be Beer Miklós váci megyéspüspök. A szentmisét követően közös éneklésre kerül sor Sillye Jenő és barátai vezetésével.

A Nagymarosi Ifjúsági Találkozó mellett 1989 ősze óta szervezett Gyerekmaros ezúttal is négy altáborban várja a 3–16 éves gyerekeket és kamaszokat.

Forrás: Magyar Kurír

Fotó: Tibély Gergely