Oroszországban felfüggesztették Jehova Tanúinak működését

Oroszországban felfüggesztették Jehova Tanúinak működését

Az orosz igazságügyi minisztérium felfüggesztette a Jehova Tanúi felekezet működését „szélsőséges tevékenysége” miatt – jelentette március 24-én, pénteken az orosz média.

 Az internetes portálok idézik a tárca közleményét, amely szerint a Jehova Tanúi felkerült azon társadalmi és vallási szervezetek listájára, amelyek tevékenységét felfüggesztették.

Mint a híradások emlékeztetnek, a minisztérium már március 17-én kérte a legfelsőbb bíróságtól, hogy nyilvánítsa szélsőségesnek a felekezetet, és tiltsa be működését. A minisztérium folyamodványát az általa elvégzett vizsgálatra alapozta, amelyben „működési szabálytalanságokat” állapított meg.

A legfelsőbb bíróság április 5-én veszi napirendre a minisztériumi folyamodványt, és a tárca egyelőre ezen időpontig függesztette fel a Jehova Tanúi működését.

A felekezet közleményt adott ki, amely szerint ha a legfelsőbb bíróság eleget tesz a minisztérium kérésének, annak katasztrofális következményei lesznek az orosz vallásszabadságra nézve.

A Jehova Tanúinak vezetése bejelentette, hogy „világméretű levélírási kampányt” indít oroszországi tevékenységük betiltása ellen. Felhívást intézett több mint nyolcmillió tagjához, hogy küldjenek tiltakozó leveleket közvetlenül a Kreml és a legfelsőbb bíróság tisztviselőinek.

Forrás: MTI

Fotó: Moscow Times