Orsolya rendi nővér az olasz Hang győztese

Orsolya rendi nővér az olasz Hang győztese

Korunk evangelizációját sokan sokféleképpen képzelik. Vannak, akik konzervatív komolysággal, mások energikus modernitással. Mindenki saját ízlése szerint döntse el, mi áll hozzá közelebb – a szicíliai születésű Cristina Scuccia nővér az utóbbi mellett döntött. A tévénézők és a döbbent zenei zsűri meglepetésére, a Hang (The Voice) című tehetségkutató verseny színpadán tűnt fel. (Természetesen annak Olasz verziójában.)
Bemutatkozásként Alicia Keys „No one” című számát választotta, mellyel rögtön elnyerte úgy a közönség, mint az ítészek tetszését. A legnagyobb videó-megosztó honlapon, azóta több mint ötven millióan látták fellépését. Ezt követően sikeresen menetelt a döntőig, ahol a nézők szavazatainak 62%-ának alapján győztessé nyilvánították. Június ötödikén, miután az idei évad nyertesévé lett, a tömeggel elimádkozta a Miatyánkot, mondván: azt szeretné, ha Jézus belépne a terembe.
Cristina nővér huszonöt éves és az Orsolyás Rend elsőfogadalmas jelöltje. Két éven keresztül Brazíliában volt novícia. Újságírók kérdésére elmondta, hogy a siker egyáltalán nem változtatott döntésén, hogy életét Krisztusnak szentelje. Mindenesetre az Universal Records szerződést ajánlott számára. Hogy ezzel hogyan él majd, az elöljáróitól függ. Hasonlóképpen a tervezett világturné is, melyben a nővér evangelizációs lehetőséget lát.
Arra a kérdésre, hogy miért döntött a versenyen való indulás mellett, azt válaszolta: „Az Úr megajándékozott, és én őszintén hiszem, hogy nem azért kaptam tehetségemet, hogy otthonom sarkában rejtegessem. Azt is meg akartam mutatni, hogy Isten nem vett el semmit az életemből, hanem ellenkezőleg – hozzátett!”
Első albumának dalait egyszerűnek képzeli el, melyek az élet realitásáról, a mindennapokról és a szeretetről szólnak majd.

A catholicnewsagency.com alapján
Kép: madworldnews.com