Óvodával bővült a magyar tanítási nyelvű dunaszerdahelyi egyházi iskola

Óvodával bővült a magyar tanítási nyelvű dunaszerdahelyi egyházi iskola

A magyar tanítási nyelvű dunaszerdahelyi Szent János Egyházi Alapiskola mellett egyházi óvoda létesült, amelyet október 5-én áldott meg Orosch János nagyszombati érsek.

Az óvoda megáldása előtt ünnepi szentmisét mutatott be Orosch János érsek a helyi plébániatemplomban. A szentelésen részt vettek a nagyszombati érseki hivatal tagjai, Kiss Róbert kanonok, püspöki helynök, Ján Hallon igazgató, Jana Brnová közgazdász, Szakál László esperes, plébános, a dunaszerdahelyi kerület esperese, Parák Lázsló esperes, plébános, az egyházi iskola tanára, valamint a városi képviselő-testület tagjai, az egyházi iskolák igazgatói, a Szent János-iskola pedagógusai, diákjai és szüleik.

A vendégeket az iskola igazgatónője üdvözölte, aki köszönetet mondott minden segítségért és támogatásért, de elsősorban a Jóistennek, aki mindvégig az intézmény közössége mellett állt és nem engedte, hogy céljukat feladják, elcsüggedjenek.

Az érsek beszédében rámutatott az egyházi óvodák küldetésére: a sokoldalú fejlesztő tevékenység mellett elhozzák a kisgyermekek életébe az Úr Jézust.

Az újonnan létesült óvoda megáldása után az iskola diákjai és pedagógusai rövid műsorral tisztelték meg a meghívott vendégeket.

Forrás és fotó: Szent János Egyházi Alapiskola/ Magyar Kurír