Pápai ereklye Csíksomlyón

Pápai ereklye Csíksomlyón

II. János Pál pápa ereklyéje előtt tiszteleghetünk a csíksomlyói kegytemplomban

„Mikor felkértük Kálmán Peregrin atyát, mátraveregély-szentkúti kegyhelyigazgatót, hogy tartsa meg a testvérek számára az éves ötnapos lelkigyakorlatot, és ugyanakkor a hívek számára a nagyböjti triduumot, akkor jutott eszembe, hogy a mátraverebély-szenkúti testvéreknek van Boldog II. János Pál vérereklyéjük, amit Csíksomlyóra is elhozhatnak” – fogalmazott a Székelyhon.ro-nak Urbán Erik ferences testvér. A csíksomlyói kegytemplom igazgatója kifejtette, mivel az Isteni Irgalmasság vasárnapján (húsvét második vasárnapja) a mindenki által ismert nagy pápát, II. János Pált a szentek sorába iktatják, a háromnapos triduum kiváló alaklom, hogy lelkileg készüljünk az egykori szentatya szentté avatására.

A szentté avatásra is készülhetünk

„Nagy dolog egyházunk életében, hogy Ferenc pápa két elődjét egyszerre szentté avatja. Nem csak égi pártfogóink lesznek többen, hanem ennek a kettős szentté avatásnak üzenet értéke van számomra, egyházunk megújulását szimbolizálja” – nyomatékosított az egyházi méltóság, így folytatva: „E három szent nap alatt készüljünk a szentté avatásra, kérjük a nagy pápa közbenjárását családjainkért, gyermekeket váró családokért, olyan családokért ahol igent akarnak mondani az életre, de a gyermekáldás nehézségekbe ütközik. Jó hallani távoliaktól, akik a kegytemplomban készült videó felvételeket nézik, hogy milyen sok kisgyermekes család vesz részt a szentmiséken. Van, akikért a szent pápa közbenjárását kérjük.”

Az egykori titkár adománya

A szentkúti kegyhelynek egyébként Stanisław Dziwisz bíboros, krakkói érsek, Boldog II. János Pál személyi titkára adományozta az ereklyét. A ferences kegyhelynek az érsek olyan szövetdarabot küldött, amely II. János Pál vérével van átitatva.

Mint azt a csíksomlyói kegytemplom igazgatójától megtudtuk, a három napos lelkigyakorlatos estét Kálmán Peregrin mátraveregély-szentkúti kegyhelyigazgató vezeti. A szentmisék után nyilvános tiszteletre ki lesz helyezve Boldog II. János Pál ereklyéje, amely előtt imaórát végeznek. A világegyházban Boldog II. János Pált elsősorban a családok védőszentjeként tisztelik. A csíksomlyói kegytemplom és pápai kisbazilika nagyböjti triduuma 2014. március 11-én, 12-én és 13-án lesz. A szentmisék este 6 órától kezdődnek.

Forrás: romkat.ro

Írjon választ

Az email címe nem lesz publikálva. A kőtelező mezők ki vannak jelölve *

*

7 + kilenc =